Van zomer naar herfst: Upcycle je garderobe voor een trendy seizoen!

De herfst staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je garderobe voor te bereiden op koelere temperaturen en kleurrijke bladeren. Maar voordat je haastig nieuwe kledingstukken gaat kopen, laten we eens nadenken over duurzaamheid en stijl. Bij Fashion Studio A|VA geloven we in de kracht van upcycling, en vandaag willen we je inspireren om je zomerkleding een nieuw leven te geven voor de herfst. Dus haal die oude zomerjurken en favoriete shirts tevoorschijn, want we gaan aan de slag met creatieve ideeën om je garderobe te upgraden.

Upcycling: Wat is het eigenlijk?

Laten we beginnen met een korte uitleg over wat upcycling eigenlijk is. Upcycling is het proces van het hergebruiken van oude of afgedankte materialen om iets nieuws en waardevols te creëren. Het verschilt van recycling, waarbij materialen worden afgebroken en omgezet in nieuwe producten. Upcycling geeft bestaande items een tweede kans en vermindert de druk op onze natuurlijke hulpbronnen. Het is een geweldige manier om duurzaam te zijn en je creatieve kant te uiten.

1. Zomerjurken omtoveren tot herfstmode

Laten we beginnen met die mooie zomerjurken die je deze zomer hebt gedragen. Ze zijn licht en luchtig, perfect voor warme dagen, maar niet zo geschikt voor koelere herfstdagen. Geen zorgen, we hebben een oplossing! Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je je zomerjurken omtoveren tot trendy herfstoutfits.

  • Laagjes toevoegen: Draag een trui of een coltrui over je zomerjurk. Dit creëert niet alleen een interessante gelaagde look, maar houdt je ook lekker warm.

  • Voeg een riem toe: Een riem in de taille kan een losse zomerjurk transformeren in een getailleerde herfstjurk. Kies voor een riem in een herfstige kleur, zoals bordeauxrood of olijfgroen.

  • Combineer met laarzen: Ruil je zomerse sandalen in voor stoere enkellaarsjes of kniehoge laarzen. Dit geeft je outfit meteen een herfstige uitstraling.

sweater over zomerjurk
jeansjasje over zomershirt

2. Upgraden van je favoriete shirts

Je hebt waarschijnlijk een paar favoriete shirts die je het liefst het hele jaar door zou willen dragen. Goed nieuws: dat kan! Hier zijn enkele ideeën om je zomershirts te upgraden voor de herfst.

  • Customize met patches: Voeg herfstachtige patches toe aan je shirts. Denk aan bladeren, pompoenen of andere herfstsymbolen. Je kunt deze patches online kopen of zelf maken.

  • Sweater weather: Draag je favoriete zomershirt over een dunne, gebreide trui. Dit geeft je extra warmte en een modieuze uitstraling.

  • Voeg een denim jasje toe: Een klassiek denim jasje is perfect om over je zomershirts te dragen. Het geeft je outfit een vleugje stoerheid en warmte.

3. Accessoires maken het verschil

Naast het upgraden van je kleding, kun je ook met accessoires de herfstvibes omarmen.

  • Sjaals: Investeer in een paar duurzame warme sjaals in herfstkleuren zoals roestbruin, mosterdgeel en diep bordeauxrood. Drapeer ze nonchalant om je nek voor extra warmte en stijl.

  • Hoeden: Een mooie hoed kan je herfstoutfit helemaal afmaken. Denk aan een fedora, een vilten hoed of een trendy baret.

  • Upcycled tas: Last but not least, waarom zou je niet kiezen voor een upcycled tas van Fashion Studio A|VA? Onze tassen, gemaakt van gerecycled textiel en leer, zijn niet alleen duurzaam maar ook stijlvol. Ze zijn perfect voor het dragen van je herfstige essentials.

Conclusie

De herfst is een geweldige tijd om je creativiteit te laten zien en je zomerkleding een nieuw leven te geven. Met een beetje inspanning en de juiste aanpassingen kun je er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Dus ga aan de slag, probeer deze tips uit en maak je garderobe klaar voor de herfst. En vergeet niet, upcycling is niet alleen trendy, maar ook een krachtige manier om te laten zien dat stijl en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Bij Fashion Studio A|VA streven we ernaar om de wereld van mode te veranderen, één upcycled item tegelijk. Doe met ons mee en laten we samen een positieve impact maken op onze planeet, terwijl we er geweldig uitzien in het proces. Happy upcycling!

Product inspiratie bij deze blogpost

 
 47,00
 47,00
op bestelling
 135,00 189,00

Geef een reactie