Upcycled handgemaakte tassen en accessoires

Fashion Studio A|VA is gegroeid uit Aurelie’s grote passie: mode en creatie. Handwerk is steeds een vaste waarde geweest in haar leven.

Met de uit de collectie genomen stof- en lederstalen van een lokale meubelhandel gaat ze aan de slag en maakt er nieuwe, unieke accessoires van. Een leuke pennenzak, handige toilettas, of oorbellen van leder. Deze leuke artikelen worden gemaakt van afgedankt materiaal dat normaal naar de textielafvalberg zou gaan, maar gered werd en een tweede leven krijgt.

Lees meer in deze blog

Duurzaam gebruik van grondstoffen

Onze missie

Met een duurzaam gebruik van grondstoffen producten creëren voor dagelijks gebruik.
Hergebruik van afgedankt textiel, of gebruik maken van textiel met duurzaamheidslabel.

Onze geschiedenis

In de periode dat ik modetechnologie studeerde aan HoGent, kreeg ik de kans om met stalen van meubelstoffen aan de slag te gaan. Al snel had ik een aantal projecten gevonden waarvoor ik deze stalen kon gebruiken. Ondertussen heb ik het diploma modetechnologie op zak, maar ik blijf nieuwe ontwerpen creëren. De patronen van tassen en accessoires bedenk ik zelf, met in gedachten het staal waarvan ik de tas wil maken. Ik houd rekening met de afmetingen van de stalen en probeer het staal zo veel mogelijk te benutten, zodat er weinig rest textiel overblijft.